Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Adress
Ringvägen 56
118 61 Stockholm
Telefon
010-476 53 29
E-post
post@stockholmsim.se
Organisationsnummer
81 28 00-1917
Bankgiro
5260-5011
Info från Stockholm Stad angående stängda simhallar och gym
2020-11-20 13:59

Smittläget är fortsatt allvarligt.

Staden har därför idag fattat ett antal beslut som påverkar dig och din bokning hos oss.

 

Från den 21 november till och med den 13 december:

 

·       Stänger Stockholms stads simhallar och gym för allmänheten

 

®   Föreningsverksamhet för barn och unga har fortsatt tillgång till sina tider. Vi håller öppet anläggningarna så att ordinarie verksamhet kan bedrivas i enlighet med myndigheternas rekommendation, fortsatt träningsverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare.

 

®   Verksamhet riktad till unga och vuxna från 16 år och äldre ställs in.

 

Vårt bokningssystem kan inte särskilja olika åldersgrupper inom bokningar med nolltaxa, 7 – 20 år. Vi behöver därför er hjälp att själva avboka de aktuella tiderna för åldersgruppen 16-20 år för att ni ska slippa bli fakturerade för ”icke nyttjad tid”.

 

Vi kommer att avboka samtliga bokningar för seniorverksamhet, dvs enligt vårt bokningssystem från 21 år och uppåt. Om vi felaktigt avbokar en tid som är avsedd för barn och unga upp till 16 år är vi tacksamma för omgående kontakt till bokningen.idrott@stockholm.se så ser vi till att lösa det.

 

®   Simskola för barn, unga och vuxna berörs inte. Dessa verksamheter fortsätter som vanligt och de som är bokade på simskola kommer att få separat information.

 

®   Skolverksamhet berörs inte. Det är verksamhet som sker under skoltid i skolans regi.

 

®   Den yrkesverksamma elitidrotten berörs inte i enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

 

 

·       Ställer Stockholms stad in verksamhet i is- och idrottshallar riktade till unga och vuxna från 16 år och äldre.

 

®   Befintliga bokningar ska avbokas i ishallar, idrottshallar, gymnastiksalar och fotbollshallar.

 

Vårt bokningssystem kan inte särskilja olika åldersgrupper inom bokningar med nolltaxa, 7 – 20 år. Vi behöver därför er hjälp att själva avboka de aktuella tiderna för åldersgruppen 16-20 år för att ni ska slippa bli fakturerade för ”icke nyttjad tid”.

 

Vi kommer att avboka samtliga bokningar för seniorverksamhet, dvs enligt vårt bokningssystem från 21 år och uppåt. Om vi felaktigt avbokar en tid som är avsedd för barn och unga upp till 16 år är vi tacksamma för omgående kontakt till bokningen.idrott@stockholm.se så ser vi till att lösa det.

 

®   Den yrkesverksamma elitidrotten berörs inte i enlighet med Folkhälsomyndighetens allmänna råd.

 

 

Till er som bokat tid på någon av våra utomhusanläggningar och inte berörs av de beslut som kommunicerats idag, vädjar vi fortsatt att bibehålla verksamheten för barn och unga upp till födda 2005 och yngre. Övrig verksamhet bör ställas in i enlighet med myndigheternas tidigare rekommendationer.

 

Till de av er som fortsatt bedriver verksamhet för barn och unga födda 2005 och yngre vädjar vi att nyttja omklädningsrum och andra gemensamma lokaler i så liten utsträckning som möjligt. Vi hoppas att de flesta kan byta om och duscha hemma.

 

Vi förstår att de nya beslut som kommunicerats idag påverkar er verksamhet i hög grad. Den situation vi befinner oss i är extraordinär. Vi vill alla få en nedgång i smittspridningen och för att lyckas måste vi hjälpas åt att följa de beslut som är fattade idag och övriga allmänna råd som regering och myndigheter delgett och fortsatt kommer att delge.

 

Tack för er förståelse och samarbete!


 

Med vänlig hälsning

Marina Högland

Förvaltningschef

Idrottsförvaltningen
Fel i resultat i DM - vi ber om ursäkt!!!
2020-11-18 14:31
Hej,

tyvärr har en del resultat  försvunnit från sammanställningen av DM.

Ny resultatlista kommer inom kort att publiceras./ Stockholmsim 


Info från Stockholm Simförbunds styrelse
2020-11-13 15:27

Stockholms simförbunds styrelse har i ett extra styrelsemöte bland annat behandlat frågan om s.k. "Covidrace"

 

Grundläggande är att Stockholms simförbund kommer fortsatt att inte ge sanktion för tävlingar, utbildningar etc. i distriktets regi och detta beslut förlängs att gälla till den 31/12-20.

 

För klubbar som anser sig kunna upprätthålla riktlinjer och förutsättningar som tidigare beskrivits kommer dock sanktion för Covidrace på träning att kunna ges för simmare födda 2005 eller senare.

Här vill vi även förtydliga att detta kan komma att ändras utefter pandemins utveckling och eventuellt nya riktlinjer från myndigheter.

 

För de simmare som är födda  2004 och tidigare, elever på NIU/RIG/NEC, juniora/seniora landslagssimmare eller de som bedöms vara professionella simmare tar styrelsen inte ställning till vilka som ska delta eller ges sanktion. Den bedömning har hänskjutits till SSF att avgöra och ge ev. sanktion. 

Det är SSF som gjort bedömning och tagit fram riktlinjer/underlag för vilka dessa simmare är och Stockholms simförbund anser det därför rimligt att ansvaret fortsättningsvis tas av SFF för genomförande.Styrelsen i Stockholm SimförbundSvensk Simidrott bjuder in Unga Ledare (16-25 år) till en digital träff inom landträning
2020-11-13 15:26

Svensk Simidrott bjuder in Unga Ledare (16-25 år) till en digital träff inom landträning tillsammans med Naprapaten Anna Lundeberg som har varit med och tagit fram Svensk Simnings landträningsmaterial. 

Datum: 19 november

Tid: 19.00-21.00

Anmälningslänk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1437975

Maximalt 100 st deltagare. Först till kvarn.

 

Områden under träffen:

  • Vikten av landträning
  • Tips och idéer
  • Ta del av de uppdaterade landträningsmaterialet
  • Ställa frågor till Anna

 

Ta chansen att lyssna och ställa dina frågor till Anna!Vädjan från idrottsdirektören i Stockholm stad
2020-11-12 11:46

Coronapandemin går just nu åt fel håll. Smittoläget ökar. Den trenden måste brytas. 

För Stockholmsregionen har myndigheterna skärpt restriktionerna sedan ett par veckor tillbaka.

I takt med att flera av er följer råden och avbokar för alla som är äldre än 15 år, ser vi en trend att tiderna bokas upp av andra. Så länge tiderna används för barn- och ungdomsverksamhet är det bra. Men vi noterar tyvärr att flera tar tillfället i akt att boka in sitt eget kompisgäng, extra träning för seniorer och unga vuxna på de attraktiva tider som blir lediga.

Vi vill vädja till dig, oavsett vem du bokar med eller till. Ta myndigheternas råd på allvar. 

Om vi inte hjälps åt kan den negativa trenden av ökad smitta få förödande och långvariga konsekvenser för oss alla. Avstå att boka upp dig i våra anläggningar om tiden inte avser träning för barn och unga upp till 15 år.

Vi vet att många av er har ställt om till träningar utomhus. Det är bra. Träna ute så mycket det går. Här finns tips på var du kan träna utomhus i staden. https://motionera.stockholm/stockholmsgymmet/

Vi hoppas på din förståelse. Tack för ditt samarbete.

Med vänlig hälsning
Marina Högland
Idrottsdirektör

Nyheter från våra grupper
 
I samarbete med