Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Riddarfjärdssimningen 2019
2019-08-16 10:22
Imorgon är det dags för Riddarfjärdssimningen!

Välkomna att titta på fina simningar längst med vattnet mellan Stadshuset och Rålambshovsparken.

Från Rålambshovsparken startar loppet som är på 3200m och från Stadshuset startar loppet som är på 1609m.
Båda loppen går i mål vid Rålambshovsparken. Klicka här för mer info om tävlingen.

Vill man hjälpa till med säkerheten under tävlingen så sökes det personer som paddlar kajaker längst med simmarna. 
Upplev Riddarfjärden från vattnet är en upplevelse, så passa på!!
Kontakta w.meinhart@skneptun.se för mer info.


Välkomna!


Simkampen 2019
2019-08-14 10:54
Snart är det dags för Simkapmen på Åland.


PM kommer inom kort.

Funktionärer:
Stockholm Simförbund skickar med ca 11 st funktionärer på denna tävling. Vill du följa med, kontakta vårt kansli på post@stockholmsim.se . Vi kommer prioritera föräldrar till simmare som åker med.
Resan för funktionärer sker lördag morgon och hem söndag kväll.

Förhandsinfo om Regionsläger i Stockholm och Simkampen på Åland
2019-07-12 09:28
Här kan ni läsa lite förhandsinformation om vad som komma skall.
Glad sommar önskar Simkommiteén och kansliet!


Simningens utbildningsstege
2019-06-10 13:45
 
Riktlinjer för användning av tävlingsdräkter i simning
2019-05-28 10:48
Svenska Simförbundet har tagit fram "Riktlinjer för användning av tävlingsdräkter i simning.

Under de senaste åren har företag som utvecklar tävlingsdräkter i simning lagt ner stora resurser på att få fram högteknologiska dräkter. Dessa sk tech-dräkter har avancerad funktioner för att bland annat minska motståndet i vattnet. Dräkterna är dyra att köpa och påverkar de yngre simmarnas resultat i väldigt liten utsträckning. Därför har Svenska Simförbundets styrelse tagit fram riktlinjer för användning av dessa typer av dräkter för barn under 12 år.

Svenska Simförbundet har beslutat att förorda att tech-dräkter inte bör användas av barn under 12 år. Istället rekommenderar Svenska Simförbundet att simmaren använder tävlingsdräkter i billigare material. Svenska Simförbundet ber därför föreningarna att inkludera dessa riktlinjer i informationen till sina medlemmar. Det är också viktigt att tränare och ledare ökar förståelsen för dessa riktlinjer hos både simmare och deras föräldrar.

En tech-dräkt kommer inte att göra skillnad för en yngre simmares resultat. Hos dessa simmare är god teknik en mycket viktigare komponent för att simma snabbare.

- Fokus i dessa åldrar ska ligga mindre på resultat och mer på glädjen att idrotta och tävla. Genom att köpa en tech-dräkt för unga simmare sätter föräldern fokus på resultatet.
- Barnen ska känna och förstå att det är deras egna nedlagda tid och arbete som gör skillnad när de tävlar, inte tävlingsdräkten de har på.
- En tech-dräkt kostar mycket pengar. Vi vill att vår verksamhet ska vara inkluderande där alla känner glädje och gemenskap. Genom att låta alla barn tävla i en tävlingsdräkt som inte är så dyr underlättar vi inkludering och minskar utanförskap.

Den typ av dräkter som inte rekommenderas för barn under 12 år, är de som finns på FINA: s lista över godkända dräkter och har tejpade sömmar och tyg som med vattenavstötande egenskaper
 
I samarbete med