Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Simningens utbildningsstege
2019-06-10 13:45
 
Riktlinjer för användning av tävlingsdräkter i simning
2019-05-28 10:48
Svenska Simförbundet har tagit fram "Riktlinjer för användning av tävlingsdräkter i simning.

Under de senaste åren har företag som utvecklar tävlingsdräkter i simning lagt ner stora resurser på att få fram högteknologiska dräkter. Dessa sk tech-dräkter har avancerad funktioner för att bland annat minska motståndet i vattnet. Dräkterna är dyra att köpa och påverkar de yngre simmarnas resultat i väldigt liten utsträckning. Därför har Svenska Simförbundets styrelse tagit fram riktlinjer för användning av dessa typer av dräkter för barn under 12 år.

Svenska Simförbundet har beslutat att förorda att tech-dräkter inte bör användas av barn under 12 år. Istället rekommenderar Svenska Simförbundet att simmaren använder tävlingsdräkter i billigare material. Svenska Simförbundet ber därför föreningarna att inkludera dessa riktlinjer i informationen till sina medlemmar. Det är också viktigt att tränare och ledare ökar förståelsen för dessa riktlinjer hos både simmare och deras föräldrar.

En tech-dräkt kommer inte att göra skillnad för en yngre simmares resultat. Hos dessa simmare är god teknik en mycket viktigare komponent för att simma snabbare.

- Fokus i dessa åldrar ska ligga mindre på resultat och mer på glädjen att idrotta och tävla. Genom att köpa en tech-dräkt för unga simmare sätter föräldern fokus på resultatet.
- Barnen ska känna och förstå att det är deras egna nedlagda tid och arbete som gör skillnad när de tävlar, inte tävlingsdräkten de har på.
- En tech-dräkt kostar mycket pengar. Vi vill att vår verksamhet ska vara inkluderande där alla känner glädje och gemenskap. Genom att låta alla barn tävla i en tävlingsdräkt som inte är så dyr underlättar vi inkludering och minskar utanförskap.

Den typ av dräkter som inte rekommenderas för barn under 12 år, är de som finns på FINA: s lista över godkända dräkter och har tejpade sömmar och tyg som med vattenavstötande egenskaper
Bästa 4an final 2019
2019-05-23 10:13
Finalen i Bästa 4an
Vilken strålande sommardag det blev på finaldagen! 
Vilka fina simningar vi fick se!
Vilka härliga hejarklackar som fyllde läktarna!

Wow vilken final det blev!

Stort grattis till alla som va med på finalen och simmade! Klicka här för att se hela resultatlistan för försökstävlingen

2019-05-22 15:37
Funktionär under DM i helgen på Eriksdalsbadet

Kom och va med i det härliga gänget av funktionärer nu i helgen under DM. Se simningar från distriktets bästa simmare på nära håll på Eriksdalsbadet.

Vill du vara med ? Kontakta Järfälla Simsällskap direkt : tavling@jarfallasim.org


2019-05-09 08:49
Välkommen på tränarmöte under DM.


Mötet syftar till att ge distriktets tränare möjlighet att uttrycka åsikter, synpunkter och förslag på simverksamheten i distriktet. 


Varmt välkommen!Vänligen läs inbjudan här


Anmälan krävs så vi vet hur många som vill ha lunch.

Klicka här för att redan nu anmäla dig  
I samarbete med